van Veen Uitvaartzorg

Uitvaart vastleggen – Wensenlijst of Wensenboekje

Wat als mijn familie mijn uitvaartwensen niet weet?

Het belang van uw wensen in een uitvaart boekje

Waarom u vandaag nog uw wensen moet vastleggen

Het plannen van een uitvaart is een emotioneel en soms overweldigend proces. Het laatste wat uw geliefden willen doen tijdens een periode van rouw, is beslissingen nemen over úw uitvaart. Met een uitvaart wensenboekje kunt u al uw wensen voor uw uitvaart vastleggen, zodat uw nabestaanden weten wat uw wensen zijn. Op deze pagina bespreken we waarom een wensenboekje zo belangrijk is en hoe u eenvoudig ons uitvaart wensenboekje ‘Leg het vast’ kunt bestellen of een gesprek met ons kunt inplannen.

Wat is een Uitvaart Wensenboekje?

Een uitvaart wensen boekje is een boekje waarin u al uw wensen voor uw uitvaart kunt vastleggen. Zie het als een wensenlijst voor uw uitvaart. Dit boekje bevat alle onderdelen die belangrijk voor u zijn, zoals of u een begrafenis of crematie wenst, wat voor soort uitvaartkist u mooi vindt, welke muziek er gespeeld moet worden, welke bloemen u wilt, en nog veel meer. Door uw wensen vast te leggen, zorgt u ervoor dat uw uitvaart verloopt zoals u dat wilt, en neemt u een groot deel van de stress weg bij uw nabestaanden.

Waarom zet uw uw wensen in een uitvaart boekje?

Het vastleggen van uw persoonlijke uitvaartwensen in uw uitvaart wensen boekje zorgt voor duidelijkheid.

Persoonlijke wensen vastleggen

Een uitvaart wensenboekje helpt u uw persoonlijke wensen duidelijk en gedetailleerd vast te leggen. Of u nu kiest voor een traditionele begrafenis of een crematie, uw wensen beschrijft u in dit uitvaart wensen boekje. Dit voorkomt onduidelijkheden en zorgen bij uw nabestaanden, omdat zij precies weten wat uw wensen zijn.

Het vastleggen van uw uitvaartwensen in uw uitvaart wensen boekje geeft rust voor uzelf en uw nabestaanden.

Gemoedsrust voor uw nabestaanden

Het vastleggen van uw uitvaartwensen neemt een zware last van de schouders van uw nabestaanden. In een tijd van rouw en verdriet willen zij zich kunnen concentreren op het verwerken van hun verlies, in plaats van zich zorgen te maken over de details van uw uitvaart. Een duidelijk ingevuld wensenboekje zorgt voor gemoedsrust en minder stress voor hen.

Het vastleggen van uw uitvaartwensen in uw uitvaart wensen boekje zorgt dat er geen discussie is.

Voorkom onenigheid en discussie

Een wensenboekje helpt ook om onenigheid binnen de familie te voorkomen. Soms hebben familieleden verschillende ideeën over wat u zou hebben gewild. Door uw wensen zelf vast te leggen, voorkomt u dat er discussie ontstaat over de invulling van uw uitvaart.

Hoe werkt het Uitvaart Wensenboekje?

Het invullen van een uitvaart wensenboekje is eenvoudig en kan op elk moment gedaan worden. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen:

  1. Bestel het Wensenboekje: U kunt ons uitvaart wensenboekje eenvoudig bestellen via onze website (onderaan deze pagina). Wij sturen het u zo snel mogelijk toe.
  2. Vul het in op uw gemak: Neem de tijd om het boekje rustig in te vullen. Denk na over alle onderdelen van uw uitvaart en schrijf uw wensen duidelijk op. Het hoeft zeker niet in één keer klaar te zijn. Soms heeft u ook even de tijd nodig om een vraag of idee te laten bezinken. Ga dan op een later moment weer verder.
  3. Bespreek het met familie: Het is verstandig om uw ingevulde wensenboekje te bespreken met uw familie, zodat zij weten wat uw wensen zijn en waar het boekje te vinden is.
  4. Bewaar het veilig: Bewaar het ingevulde boekje op een veilige en toegankelijke plaats, bijvoorbeeld bij uw belangrijke documenten of geef het aan een vertrouwd familielid.

Bestel vandaag nog uw Uitvaart Wensenboekje

Het vastleggen van uw uitvaartwensen is een belangrijke stap die rust en zekerheid biedt voor u en uw nabestaanden. Bestel vandaag nog uw uitvaart wensenboekje via onze website en zorg ervoor dat uw wensen duidelijk zijn vastgelegd. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Plan dan een gesprek met ons in. We staan klaar om u op weg te helpen bij het invullen van uw wensenboekje en om al uw vragen te beantwoorden.

Een uitvaart wensenlijst, kort samengevat

Een uitvaart wensenboekje is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zijn uitvaartwensen duidelijk en in detail wil vastleggen. Het biedt gemoedsrust voor u en uw nabestaanden, voorkomt onenigheid, en zorgt voor een waardig afscheid precies zoals u dat voor ogen heeft. Wacht niet langer en bestel vandaag nog uw uitvaart wensenboekje, of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek

Door uw wensen vast te leggen, zorgt u ervoor dat uw uitvaart een respectvolle en liefdevol verloopt en volledig aansluit bij uw wensen en persoonlijkheid.

Uitvaart wensenboekje bestellen / Uitvaart wensenlijst bestellen
U ontvangt het uitvaart wensenboekje 'Leg het Vast' binnen 3 werkdagen. Heeft u direct hulp nodig i.v.m. een overlijden? Neem contact met ons op via 06 - 46 35 16 20 (24 uur per dag bereikbaar)
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
Voorletter(s) en achternaam
Postcode en plaats

Het uitvaart wensenboekje “Leg het Vast” is een papieren boekje waarin u zelf op uw gemak de wensen voor een toekomstige begrafenis of crematie invult. Het is eigenlijk een uitvaart wensenlijst, met extra informatie per onderwerp om het invullen makkelijker te maken. Wij gebruiken het wensenboekje bij overlijden, zodat de uitvaart verloopt zoals beschreven staat op uw wensenlijst begrafenis of wensenlijst crematie. Op dit moment is de wensenlijst uitvaart als PDF niet beschikbaar. Dit is een wens die we goed begrijpen. Wanneer er een digitale oplossing is, vermelden we het op deze pagina.