van Veen Uitvaartzorg

Is een voorgesprek handig bij een uitvaart?

Dit zijn de verschillen tussen een voorgesprek en een uitvaart

Bij een uitvaart komt veel kijken. De uitvaart is een proces waarin er afscheid wordt genomen van uw dierbare met aansluitend een begrafenis of crematie. 

Het kan handig zijn om van te voren alvast zaken vast te leggen. U hoeft dan over minder dingen na te denken wanneer iemand komt te overlijden. Er is meer tijd over om door te brengen met familie en vrienden. Een voorgesprek is eigenlijk een voorbereiding op een uitvaart.

Tijdens een gratis en vrijblijvend voorgesprek bespreekt de uitvaartverzorger alvast uw wensen
De uitvaartverzorger neemt ook de mogelijkheden van de uitvaart (begrafenis of crematie) met u door. Denk aan een kostenoverzicht, hoe zit het met uw Uitvaartverzekering, (emotionele) ondersteuning in het maken van keuzes zodat u dit niet hoeft te doen in een zware tijd na een overlijden. 

Een voorgesprek voert u ook met uw dierbare(n) erbij
Met een voorgesprek regelt u alles goed van te voren. Nodig bijvoorbeeld de persoon uit die later uw uitvaart gaat regelen. Hij of zij is daarmee op de hoogte van uw wensen. Later geen onduidelijkheden! En een overzichtelijke offerte van de kosten.

Duinen met helmgras op een zonnige dag op Terschelling.

Waarom een voorgesprek voor een begrafenis of crematie?

 1. Kennismaken in een vertrouwde omgeving
  Een voorgesprek geeft de mogelijkheid om alvast kennis te maken met uw uitvaartverzorger. Als het moment daar is, weet u met wie u contact gaat hebben. De uitvaartverzorger is op de hoogte van uw situatie en is de aangewezen persoon om gevoelige onderwerpen te bespreken.
 2. Wensen, voorkeuren en mogelijkheden vastleggen
  In een voorgesprek geeft u heel specifiek uw wensen aan. Dit is niet alleen fijn voor u, maar ook voor uw nabestaanden. Zij weten op deze manier welke wensen u heeft voor uw uitvaart. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van de begrafenis of crematie, de foto’s, muziek en meer speciale verzoeken. 
 3. Een overzichtelijk financieel plaatje
  Een voorgesprek geeft de mogelijkheid om een duidelijk financieel plaatje te maken. U bespreekt uw budget en uitvaartverzekering met ons. Daarmee kijken we hoe de uitvaart passend gemaakt wordt aan de hand van uw wensen en budget. 
 4. Emotionele ondersteuning
  Het plannen van een uitvaart is een emotioneel proces. Tijdens een voorgesprek heeft u de mogelijkheid om zorgen en gedachten met ons en uw nabestaanden te delen. Op deze manier kan de uitvaartverzorger vóór de uitvaart helpen met het maken van moeilijke beslissingen.
 5. Voorbereiding geeft rust
  Iets waar u misschien vaak over nadenkt, kost ongemerkt energie. Het houdt u bezig. Legt u de zaken vast? Dan weten u en uw nabestaanden waar ze aan toe zijn. Het zit niet meer constant in uw hoofd, maar staat zwart op wit. Dit geeft rust.
Een prachtige zonsondergang op Terschelling met heldere lucht.
Aanvragen voorgesprek
Uw aanvraag wordt verstuurd naar van Veen Uitvaartzorg. Er wordt binnen 1 werkdag contact opgenomen om een moment in te plannen.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Aanhef
De afspraak is voor ...